INSPIRACJE / Przepisy / 6 kwietnia 2018

Zupa z czerwonej soczewicy

Składniki:

  • 1 szklanka czerwonej soczewicy
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • kilka ząbków czosnku (wg uznania)
  • 1 cebula
  • 1 puszka pomidorów z puszki
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Soczewicę ugotować do miękkości. Posiekać cebulę i zeszklić ją na łyżce oleju, pod koniec dodać rozdrobniony czosnek. Następnie dodać pomidory z puszki, doprawić solą i pieprzem. Dusić pod przykryciem przez około 15 minut. Po tym czasie dodać ugotowaną soczewicę i jeszcze chwilę wszystko razem dusić. Podawać udekorowane natką pietruszki.

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Żeligowskiego 46/15
Łódź

666 816 007 | kontakt@poradniaprzystanekzdrowie.pl


Ebook „Lato na talerzu”

WYPRÓBUJ SMAKI LATA

  • Dania na grilla i z rożna, bo w końcu w tym sezonie zjeść ich trochę można…
  • Lody, które nie tylko smakują przepysznie, ale wyglądają dobrze kalorycznie…
  • Na deser owocowa tarta, oczywiście grzechu warta! A takiej tarty nie odmawia nawet uparty…

Wpisz swój mail, aby otrzymać ebook: