INSPIRACJE / Przepisy / 13 grudnia 2019

Zupa z czerwonej soczewicy

Składniki:

  • 3 szklanki soczewicy
  • 1 pęczek włoszczyzny
  • 1 cebula
  • 400g wędzonego kurczaka
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • 3 litry wody
  • Przyprawy : sól, pieprz, majeranek, lubczyk

Sposób przyrządzenia:

Włoszczyznę pokroić w kostkę, wsypać soczewicę, zalać wodą, następnie gotować ok. 30minut. Cebulę pokroić w piórka, kurczaka w drobną kostkę i przesmażyć na maśle klarowanym. Następnie dodać do gotującej się zupy. Doprawić dla smaku. Podawać z grzankami z pieczywa razowego.

 

        Całość         Kcal        Białko    Węglowodany       Tłuszcze
         1500g         2940        244,3g           398,4g        37,2g
          100g          196        16,3g           26,6g         2,5g

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Żeligowskiego 46/15
Łódź

666 816 007 | kontakt@poradniaprzystanekzdrowie.pl


Ebook „Lato na talerzu”

WYPRÓBUJ SMAKI LATA

  • Dania na grilla i z rożna, bo w końcu w tym sezonie zjeść ich trochę można…
  • Lody, które nie tylko smakują przepysznie, ale wyglądają dobrze kalorycznie…
  • Na deser owocowa tarta, oczywiście grzechu warta! A takiej tarty nie odmawia nawet uparty…

Wpisz swój mail, aby otrzymać ebook: