INSPIRACJE / Przepisy / 19 września 2019

Zupa krem z grochu łuskanego

Składniki:

  • 1 szkl. łuskanego grochu
  • 3 szkl. wywaru z kurczaka
  • ¼ pietruszki
  • 1 marchew
  • ½ cebuli
  • 1 liść laurowy
  • 6-8 szt. angielskiego ziela
  • sól & pieprz

Przygotowanie:

Groch wypłukać, zamoczyć w zimnej wodzie na 1 godz. Następnie wodę odlać, zalać wywarem z mięsa, gotować. Po około 20min. gotowania dodać pokrojone warzywa, liść laurowy, angielskie ziele i gotować do miękkości. Z zupy usunąć liść laurowy i ziele angielskie, zmiksować.

Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Zupę można podawać z dressingiem czosnkowym.

  kcal Białko Węglowodany Tłuszcz
całość 370 21,9g 66g 1,6g

 

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Żeligowskiego 46/15
Łódź

666 816 007 | kontakt@poradniaprzystanekzdrowie.pl


close

Ebook „Lato na talerzu”

WYPRÓBUJ SMAKI LATA

  • angle-double-right
    Dania na grilla i z rożna, bo w końcu w tym sezonie zjeść ich trochę można…
  • angle-double-right
    Lody, które nie tylko smakują przepysznie, ale wyglądają dobrze kalorycznie…
  • angle-double-right
    Na deser owocowa tarta, oczywiście grzechu warta! A takiej tarty nie odmawia nawet uparty…

Wpisz swój mail, aby otrzymać ebook: