INSPIRACJE / Przepisy / 15 kwietnia 2019

ZIELONA SAŁATKA Z CUKINIĄ I GROSZKIEM

Składniki:

  • 600 g cukinii
  • 450 g zielonej fasolki mrożonej
  • 300 g zielonego mrożonego groszku
  • 100 g orzechów pekan
  • 5 łyżek stołowych oliwy
  • 2 filiżanki komosy (suchej)
  • mieszanka ziół do sałatek
  • sól do smaku
  • świeża bazylia do posypania

 

 

Sposób przygotowania:

  1. Cukinię umyj, odetnij końcówki i pokrój ją na plasterki, a potem w paski.
  2. Fasolkę szparagową ugotuj w osolonej wodzie, a następnie ostudź.
  3. Pokrój fasolkę (na kawałki o długości ok. 3 cm).
  4. Groszek również wrzuć do wrzątku i ugotuj, a następnie ostudź.
  5. Połowę orzechów włoskich drobno posiekaj, a resztę tylko połam.
  6. Oliwę wymieszaj z solą i ziołami.
  7. Sos połącz z warzywami, komosą i posiekanymi orzechami.
  8. Odstaw sałatkę na około pół godziny.
  9. Po upływie wyznaczonego czasu posyp ją połamanymi orzechami i listkami bazylii.

 

 

  KALORIE BIAŁKO TŁUSZCZE WĘGLOWODANY
CAŁOŚĆ: 1229 kcal 51,3 g 59,2 g 132,7 g

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Żeligowskiego 46/15
Łódź

666 816 007 | kontakt@poradniaprzystanekzdrowie.pl


Ebook „Lato na talerzu”

WYPRÓBUJ SMAKI LATA

  • Dania na grilla i z rożna, bo w końcu w tym sezonie zjeść ich trochę można…
  • Lody, które nie tylko smakują przepysznie, ale wyglądają dobrze kalorycznie…
  • Na deser owocowa tarta, oczywiście grzechu warta! A takiej tarty nie odmawia nawet uparty…

Wpisz swój mail, aby otrzymać ebook: