INSPIRACJE / Sport / 3 września 2019

Zapiekanka szpinakowa

Składniki:

  • 1 paczka mrożonego szpinaku w kostkach
  • 6 łyżek kaszy gryczanej
  • 3 jajka
  • 180 g tofu
  • 200 ml jogurtu sojowego

Przygotowanie:

Ugotować kaszę na sypko w osolonej wodzie. Podgotować szpinak 10-15 minut w osolonej wodzie. Odcedzić i wycisnąć lub ugotować dzień wcześniej i pozostawić na sitku. W naczyniu żaroodpornym lub formie do tarty wysmarowanej olejem kokosowym albo masłem klarowanym układać warstwami: kasza-szpinak-tofu pokrojone w kostkę-jajka roztrzepane z jogurtem wylać na wierzch tarty i zapiekać około 30-40 minut w 180 stopniach.

kcal Białko Węglowodany tłuszcze
całość 802 70 g 59 g 32 g
Porcja 100g 267 23,3 g 19,6 g 10,6 g

 

 

 

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Żeligowskiego 46/15
Łódź

666 816 007 | kontakt@poradniaprzystanekzdrowie.pl


Ebook „Lato na talerzu”

WYPRÓBUJ SMAKI LATA

  • Dania na grilla i z rożna, bo w końcu w tym sezonie zjeść ich trochę można…
  • Lody, które nie tylko smakują przepysznie, ale wyglądają dobrze kalorycznie…
  • Na deser owocowa tarta, oczywiście grzechu warta! A takiej tarty nie odmawia nawet uparty…

Wpisz swój mail, aby otrzymać ebook: