INSPIRACJE / Przepisy / 15 kwietnia 2019

Wielowarzywny „bigos”

Składniki:

  • 2 czerwone i 2 żółte papryki (każde po 300 g)
  • 500 g kapusty świeżej
  • 500 g cukinii
  • 2 bakłażany (400 g)
  • 4 pomidory (600 g)
  • 3 cebule (300 g)
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
  • 1 pęczek posiekanego kopru
  • kminek, pieprz, sól, bazylia

 

 

Sposób przygotowania:

  1. Kapustę poszatkować, paprykę i pomidory pokroić na ćwiartki, cukinię i bakłażana w kostkę, cebulę posiekać.
  2. Warzywa oprócz pomidorów włożyć do rondla z rozgrzanym olejem palmowym i dusić na małym ogniu.
  3. Pod koniec duszenia dodać pozostałe składniki i dusić do miękkości.

 

 

  KALORIE BIAŁKO TŁUSZCZE WĘGLOWODANY
CAŁOŚĆ: 1098kcal 54,9g 28,7g 225,3g

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Żeligowskiego 46/15
Łódź

666 816 007 | kontakt@poradniaprzystanekzdrowie.pl


Ebook „Lato na talerzu”

WYPRÓBUJ SMAKI LATA

  • Dania na grilla i z rożna, bo w końcu w tym sezonie zjeść ich trochę można…
  • Lody, które nie tylko smakują przepysznie, ale wyglądają dobrze kalorycznie…
  • Na deser owocowa tarta, oczywiście grzechu warta! A takiej tarty nie odmawia nawet uparty…

Wpisz swój mail, aby otrzymać ebook: