INSPIRACJE / Przepisy / 22 marca 2018

Szyszki Jaglane

Smak dzieciństwa w wersji light

SKŁADNIKI:

  • 1 puszka mleka kokosowego 400 g wyjęta z lodówki
  • 2 łyżki melasy karobowej
  • 1 laska wanilii
  •  3 szklanki poppingu z kaszy jaglanej
  •  łyżeczka cynamonu

WYKONANIE:

  1. Z mleka koksowego wykorzystujemy biały, stały krem (pozostałą wodę koksową możemy wykorzystać do koktajli warzywno-owocowych)
  2. Dodajemy wanilię, melase, cynamon
  3. Podgrzewamy na średnim ogniu wszystkie składniki mieszając co jakiś czas masę, aż do chwili gdy masa stanie się ciemna i zgęstnieje (około 15 minut)
  4. Następnie lekko schładzamy krem, dodajemy popping, dobrze mieszamy łyżką lub widelcem i tu zaczyna się dopiero zabawa – lepimy kulki (do lepienia kulek polecamy wykorzystać łyżkę do nakładania lodów)

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Żeligowskiego 46/15
Łódź

666 816 007 | kontakt@poradniaprzystanekzdrowie.pl


Ebook „Lato na talerzu”

WYPRÓBUJ SMAKI LATA

  • Dania na grilla i z rożna, bo w końcu w tym sezonie zjeść ich trochę można…
  • Lody, które nie tylko smakują przepysznie, ale wyglądają dobrze kalorycznie…
  • Na deser owocowa tarta, oczywiście grzechu warta! A takiej tarty nie odmawia nawet uparty…

Wpisz swój mail, aby otrzymać ebook: