INSPIRACJE / Przepisy / 16 kwietnia 2019

Szarlotka sypana

Składniki:

  • 240 g kaszy manny
  • 220 g mąki pszennej razowej
  • 100 g ksylitolu
  • 2 płaskie łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 kg jabłek szara reneta
  • ¾ kostki masła

 

Sposób przygotowania:

  1. Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach (na „pazurki”).
  2. Wymieszać ze sobą wszystkie suche składniki.
  3. Blachę (tortownicę średniej wielkości) wysmarować masłem. 1/3 masy wykładamy na blachę, następnie na to kładziemy ½ startych jabłek.
  4. Potem znowu tak samo – masa, na nią jabłka, na końcu masa. Następnie na wierzchu układamy pokrojone w plasterki masło.
  5. Pieczemy w 180°C ok. 1 godzinę.

 

 

  KALORIE BIAŁKO TŁUSZCZ WĘGLOWODANY
CAŁOŚĆ: 3382kcal 43g 134g 590g

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Żeligowskiego 46/15
Łódź

666 816 007 | kontakt@poradniaprzystanekzdrowie.pl


Ebook „Lato na talerzu”

WYPRÓBUJ SMAKI LATA

  • Dania na grilla i z rożna, bo w końcu w tym sezonie zjeść ich trochę można…
  • Lody, które nie tylko smakują przepysznie, ale wyglądają dobrze kalorycznie…
  • Na deser owocowa tarta, oczywiście grzechu warta! A takiej tarty nie odmawia nawet uparty…

Wpisz swój mail, aby otrzymać ebook: