INSPIRACJE / Przepisy / 8 stycznia 2020

SOCZEWICA ZE SZPINAKIEM

Składniki:

  • 2 pomidory
  • 2 duże cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • szpinak
  • soczewica lub groch
  • pierś z kurczaka

Wykonanie:

Na rozgrzane masło klarowane wrzucić pokrojona w plastry cebulę, dodać starty czosnek, pokrojone w kostkę pomidory, sól i pieprz do smaku, paprykę słodką. Dusić. Dodać szpinak, mieszać nie przykrywać.

W oddzielnym naczyniu ugotować soczewicę lub groch i dodać do całości.

Obsmażyć pierś z kurczaka i wrzucić do sosu.

Dusić na małym ogniu 5 minut.

 

Waga Białko Tłuszcz Węglowodany Błonnik Energia
Wszystkie produkty 1210 g 147,7 g 6,8 g 274,7 g 45,0 g 1739 kcal
Dla 100g: 100 g 12,2 g 0,6 g 22,7 g 3,7 g 144 kcal

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Żeligowskiego 46/15
Łódź

666 816 007 | kontakt@poradniaprzystanekzdrowie.pl


Ebook „Lato na talerzu”

WYPRÓBUJ SMAKI LATA

  • Dania na grilla i z rożna, bo w końcu w tym sezonie zjeść ich trochę można…
  • Lody, które nie tylko smakują przepysznie, ale wyglądają dobrze kalorycznie…
  • Na deser owocowa tarta, oczywiście grzechu warta! A takiej tarty nie odmawia nawet uparty…

Wpisz swój mail, aby otrzymać ebook: