INSPIRACJE / Przepisy / 18 października 2019

SOCZEWICA Z WARZYWAMI

Składniki:

  • 1 szklanka soczewicy zielonej
  • 1/2 cukinii
  • 1/2 pora
  • 1/2 selera naciowego
  • 1/2 natki pietruszki
  • 1 łyżeczka pasty pomidorowej
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • sól, pieprz do smaku
  • kminek 1 łyżeczka
  • majeranek 1 łyżeczka

Przygotowanie:

Przyprawy podprażyć na suchej patelni i utłuc w moździerzu.

Soczewicę ugotować.

Warzywa pokroić w słupki i podsmażyć na 2 łyżkach oliwy z oliwek, dodać przyprawy.

Połączyć warzywa z soczewicą.

Doprawić do smaku.

 

Waga Białko Tłuszcz Węglowodany Błonnik Energia
Wszystkie produkty 734 g 56,6 g 2,5 g 149,5 g 27,8 g 821 kcal
Dla 100g: 100 g 7,7 g 0,3 g 20,4 g 3,8 g 112 kcal

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Żeligowskiego 46/15
Łódź

666 816 007 | kontakt@poradniaprzystanekzdrowie.pl


Ebook „Lato na talerzu”

WYPRÓBUJ SMAKI LATA

  • Dania na grilla i z rożna, bo w końcu w tym sezonie zjeść ich trochę można…
  • Lody, które nie tylko smakują przepysznie, ale wyglądają dobrze kalorycznie…
  • Na deser owocowa tarta, oczywiście grzechu warta! A takiej tarty nie odmawia nawet uparty…

Wpisz swój mail, aby otrzymać ebook: