INSPIRACJE / Przepisy / 18 października 2019

Sałatka z rukolą i wędzonym indykiem

Składnik:

  • Duża garść rukoli
  • Papryka czerwona
  • 100 g wędzonego indyka
  • 12 szt. orzechów nerkowca
  • Zielony ogórek połowa
  • Cukinia 100 g
  • Mała cebulka

 

Przygotowanie:

Pokroić warzywa i indyka.

Cukinię można zetrzeć na tarce.

Całość wymieszać.

Porcja na 2 przekąski.

 

Waga Białko Tłuszcze Węglowodany Błonnik kalorie
SUMA: 563 g 31,9g 9,8g 25,9g 6,4g 299 kcal

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Żeligowskiego 46/15
Łódź

666 816 007 | kontakt@poradniaprzystanekzdrowie.pl


Ebook „Lato na talerzu”

WYPRÓBUJ SMAKI LATA

  • Dania na grilla i z rożna, bo w końcu w tym sezonie zjeść ich trochę można…
  • Lody, które nie tylko smakują przepysznie, ale wyglądają dobrze kalorycznie…
  • Na deser owocowa tarta, oczywiście grzechu warta! A takiej tarty nie odmawia nawet uparty…

Wpisz swój mail, aby otrzymać ebook: