INSPIRACJE / Przepisy / 25 kwietnia 2018

Sałatka z jarmużem

Składniki:

  • 2 marchewki
  • 2 garści pomidorków koktajlowych
  • 3 garści jarmużu
  • 2 garści bobu ogotowanego lub mrożonego
  • 2 łyżeczki natki pietruszki
  • po jednej łyżeczce musztardy, soku z cytryny, miodu płynnego,
  • 2 łyżeczki oliwy z oliwek
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

1. Warzywa dokładnie umyj i osusz. Marchewki obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Pomidorki przekrój w połówki, jarmuż
porwij na mniejsze kawałki.
2. Wymieszaj warzywa w dużej misie, posyp bobem i posiekaną natką pietruszki.
3. Przygotuj sos: w miseczce dokładnie wymieszaj płynny miód, musztardę i sok z cytryny.
4. Powoli, po łyżeczce, dolewaj oliwę, cały czas mieszając. Kiedy składniki się połączą, dodaj sól i pieprz do smaku. Gotowym sosem polej sałatkę.

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Żeligowskiego 46/15
Łódź

666 816 007 | kontakt@poradniaprzystanekzdrowie.pl


Ebook „Lato na talerzu”

WYPRÓBUJ SMAKI LATA

  • Dania na grilla i z rożna, bo w końcu w tym sezonie zjeść ich trochę można…
  • Lody, które nie tylko smakują przepysznie, ale wyglądają dobrze kalorycznie…
  • Na deser owocowa tarta, oczywiście grzechu warta! A takiej tarty nie odmawia nawet uparty…

Wpisz swój mail, aby otrzymać ebook: