INSPIRACJE / Przepisy / 13 grudnia 2019

Sałatka słoneczna

Składniki:

  • Duża garść rukoli(30g-8 kcal)
  • 100 g sera typu feta(100g-260 kcal)
  • 3 pomidory(510g-97 kcal)
  • Garść nasion słonecznika(15g-86 kcal)
  • Pestki dyni(10g-56 kcal)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek(20g-176 kcal)

Przygotowanie:

Umytą i osuszoną rukolę ułożyć na płaskim talerzu. Na rukoli ułożyć  drobno pokrojone kostki fety i pokrojone w kostkę pomidory. Przygotowaną sałatkę posypać prażonymi pestkami dyni i słonecznika. Skropić oliwą z oliwek.

 

MASA ENERGIA BIAŁKO TŁUSZCZ WĘGLOWODANY BŁONNIK
685g 683 kcal
26,9g 54,1g 21,6g 8g

 

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Żeligowskiego 46/15
Łódź

666 816 007 | kontakt@poradniaprzystanekzdrowie.pl


Ebook „Lato na talerzu”

WYPRÓBUJ SMAKI LATA

  • Dania na grilla i z rożna, bo w końcu w tym sezonie zjeść ich trochę można…
  • Lody, które nie tylko smakują przepysznie, ale wyglądają dobrze kalorycznie…
  • Na deser owocowa tarta, oczywiście grzechu warta! A takiej tarty nie odmawia nawet uparty…

Wpisz swój mail, aby otrzymać ebook: