INSPIRACJE / Przepisy / 8 stycznia 2020

RYŻ Z KURCZAKIEM CURRY

SKŁADNIKI:

  • Podwójna pierś z kurczaka(ok. 400g)
  • 1 cukinia
  • 1 cebula
  • 2 woreczki ryżu brązowego(200g)
  • 1-1,5 bulionu
  • Szczypior-pęczk
  • 1łyżeczka oleju kokosowego
  • 30g gorgonzoli
  • Sól i pieprz do smaku
  • Curry

PRZYGOTOWANIE:

Pierś z kurczaka kroimy w większą kostkę. Cebulę drobno siekamy, podsmażamy na odrobinie tłuszczu. Cebulę przekładamy do bulionu, na patelnię wrzucamy pokrojoną pierś, posypujemy ją curry. Gdy się zarumieni również wrzucamy do bulionu, razem z pokrojoną w plastry cukinią. Wsypujemy ryż i zostawiamy na ogniu aż do wchłonięcia wody przez ryż mieszając od czasu do czasu. Na sam koniec dodajemy posiekany szczypior i gorgonzolę pokrojoną w kostkę.

 

  Masa Kalorie Białko Tłuszcz Węglowodany Błonnik
Całość 2870g 2120 199,3g 71,1g 201g 33,2g
Na 150kcal 200g 14g 5g 14g 2,3g

 

 

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Żeligowskiego 46/15
Łódź

666 816 007 | kontakt@poradniaprzystanekzdrowie.pl


Ebook „Lato na talerzu”

WYPRÓBUJ SMAKI LATA

  • Dania na grilla i z rożna, bo w końcu w tym sezonie zjeść ich trochę można…
  • Lody, które nie tylko smakują przepysznie, ale wyglądają dobrze kalorycznie…
  • Na deser owocowa tarta, oczywiście grzechu warta! A takiej tarty nie odmawia nawet uparty…

Wpisz swój mail, aby otrzymać ebook: