INSPIRACJE / Przepisy / 8 maja 2019

Pyszne Brownie w wersji light

Składniki:

  • 250g drobno startej cukinii
  • 250g mąki ryżowej/owsianej
  • 5 łyżek ksylitolu
  • ¼ szklanki oleju
  • 2 jajka
  • 5-6 posiekanych suszonych śliwek
  • 3 łyżki naturalnego kakao
  • 1 łyżka przyprawy do piernika
  • 2 łyżeczki sody

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni, w misce ucieramy za pomocą miksera olej, ksylitol oraz jajka, mieszamy w drugiej misce mąkę, kakao, przyprawy, sodę i stopniowo dodajemy suche składniki do mokrych, cały czas miksując, jeśli masa jest zbyt gęsta można dodać więcej oleju, następnie dodajemy cukinię oraz pokrojone suszone śliwki, mieszamy, wylewamy na keksówkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok 45 minut.

 

Waga B T W Energia
wszystkie produkty 819 g 42 g 69,1 g 319,1 g 11,3 g 1930 kcal
dla 100g: 100 g 5,1 g 8,4 g 39,0 g 1,4 g 235,7 kcal

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Żeligowskiego 46/15
Łódź

666 816 007 | kontakt@poradniaprzystanekzdrowie.pl


Ebook „Lato na talerzu”

WYPRÓBUJ SMAKI LATA

  • Dania na grilla i z rożna, bo w końcu w tym sezonie zjeść ich trochę można…
  • Lody, które nie tylko smakują przepysznie, ale wyglądają dobrze kalorycznie…
  • Na deser owocowa tarta, oczywiście grzechu warta! A takiej tarty nie odmawia nawet uparty…

Wpisz swój mail, aby otrzymać ebook: