INSPIRACJE / Przepisy / 2 września 2019

PUREE Z SOCZEWICY

Składniki:

  • 1 szklanka soczewicy np.czerwonej
  • łyżka masła

Przygotowanie:

Soczewicę płuczemy pod bieżącą wodą. Wsypujemy do garnka, zalewamy wodą 1cm nad powierzchnię. Moczymy około pół godziny. Następnie gotujemy w zmienionej wodzie około 5 minut, cały czas mieszając, aby soczewica nie przypaliła się. Gdy będzie miękka, dodajemy masło i mieszając odparowujemy wodę. Doprawić do smaku solą, pieprzem.

 

Waga Białko Tłuszcz Węglowodany Błonnik Energia
Wszystkie produkty 190 g 45,8 g 13,7 g 87,6 g 16,0 g 663 kcal
Dla 100g: 100 g 24,1 g 7,2 g 46,1 g 8,4 g 349 kcal

 

 

 

 

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Żeligowskiego 46/15
Łódź

666 816 007 | kontakt@poradniaprzystanekzdrowie.pl


Ebook „Lato na talerzu”

WYPRÓBUJ SMAKI LATA

  • Dania na grilla i z rożna, bo w końcu w tym sezonie zjeść ich trochę można…
  • Lody, które nie tylko smakują przepysznie, ale wyglądają dobrze kalorycznie…
  • Na deser owocowa tarta, oczywiście grzechu warta! A takiej tarty nie odmawia nawet uparty…

Wpisz swój mail, aby otrzymać ebook: