INSPIRACJE / Przepisy / 15 lutego 2019

Przepis na Białkowe Brownie

Czekoladowa rozkosz połączona z naturalnymi składnikami.

Składniki:

  • 1/4 szklanki bezglutenowych płatków owsianych
  • ½ szklanki niesłodzonego kakao
  • 5 miarek H24 Rebuild Strength o smaku czekoladowym
  • 1 jajko
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka esencji waniliowej
  • 2/3 szklanki mleka migdałowego
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • ½ szklanki malin do przybrania

Wykonanie:

  1. Nagrzej piekarnik do 180°C i natłuść formę do pieczenia.
  2. Zmiel płatki owsiane na mąkę, przesyp do miski, dosyp do niej H24 Rebuild Strength i kakao.
  3. W osobnej misce ubij jajko, mleko migdałowe i esencję waniliową. Wlej powstałą mieszankę do suchych składników.
  4. Na małym płomieniu w rondelku roztop olej kokosowy – gdy będzie płynny, wlej go do masy. Dokładnie wymieszaj.
  5. Przełóż ciasto do formy, przybierz malinami. Piecz 18-22 minuty.
  6. Po upieczeniu poczekaj, aż całkowicie ostygnie. Pokrój na 12 kawałków. Smacznego!
Składnik Energia (kcal) Tłuszcz Węglowodany Cukry Błonnik Białko
W całości 754,75 38,97 71,94 39,65 15,08 39,41
W porcji 62,90 3,25 6 3,30 1,26 3,30

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Żeligowskiego 46/15
Łódź

666 816 007 | kontakt@poradniaprzystanekzdrowie.pl


Ebook „Lato na talerzu”

WYPRÓBUJ SMAKI LATA

  • Dania na grilla i z rożna, bo w końcu w tym sezonie zjeść ich trochę można…
  • Lody, które nie tylko smakują przepysznie, ale wyglądają dobrze kalorycznie…
  • Na deser owocowa tarta, oczywiście grzechu warta! A takiej tarty nie odmawia nawet uparty…

Wpisz swój mail, aby otrzymać ebook: