INSPIRACJE / Przepisy / 3 czerwca 2016

Pralinki

Sposób na dietetyczny deser

Składniki:

  • 200g migdałów blanszowanych
  • 100g śliwek suszonych niesiarkowanych
  • skórka pomarańczowa eko
  • 1 łyżka karobu (kakao)
  • przyprawy: kolendra, gałka, kardamon, imbir, cynamon
  • wiórki kokosowe

Przygotowanie:

W mikserze połącz migdały i śliwki. Dodaj przyprawy, skórkę pomarańczową i karob. Ulep małe kuleczki i obtocz w wiórkach kokosowych.

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Żeligowskiego 46/15
Łódź

666 816 007 | kontakt@poradniaprzystanekzdrowie.pl


Ebook „Lato na talerzu”

WYPRÓBUJ SMAKI LATA

  • Dania na grilla i z rożna, bo w końcu w tym sezonie zjeść ich trochę można…
  • Lody, które nie tylko smakują przepysznie, ale wyglądają dobrze kalorycznie…
  • Na deser owocowa tarta, oczywiście grzechu warta! A takiej tarty nie odmawia nawet uparty…

Wpisz swój mail, aby otrzymać ebook: