INSPIRACJE / Przepisy / 18 października 2019

Pizza na fasolowym spodzie

Składniki:

  • 240g fasoli (może być biała fasola z puszki)
  • 2 jajka
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • 34g siemienia lnianego (3 łyżeczki)
  • 60g skrobi ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • sól, pieprz, oregano

Składniki na farsz:

  • 50g zmielonego szpinaku
  • 100ml jogurtu naturalnego
  • Sól, pieprz

Przygotowanie:

Cebulkę kroimy w kosteczkę, ząbek czosnku przeciskamy przez praskę.

Do miski wrzucamy cebulkę, czosnek, jajka, fasolę po odsączeniu z zalewy, siemię lniane i przyprawy.

Wszystko porządnie miksujemy blenderem i wylewamy do silikonowej formy.

Pieczemy w 180 stopniach około 35-45 minut.

 

Waga B T W Energia
wszystkie produkty: 710 g 45,0 g 29,8 g 125,8 g 12,7 g 930 kcal
dla 100g: 100 g 6,3 g 4,2 g 17,7 g 1,8 g 131 kcal

 

 

 

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Żeligowskiego 46/15
Łódź

666 816 007 | kontakt@poradniaprzystanekzdrowie.pl


Ebook „Lato na talerzu”

WYPRÓBUJ SMAKI LATA

  • Dania na grilla i z rożna, bo w końcu w tym sezonie zjeść ich trochę można…
  • Lody, które nie tylko smakują przepysznie, ale wyglądają dobrze kalorycznie…
  • Na deser owocowa tarta, oczywiście grzechu warta! A takiej tarty nie odmawia nawet uparty…

Wpisz swój mail, aby otrzymać ebook: