INSPIRACJE / Przepisy / 18 października 2019

Pikantna pasta z cieciorki

Składniki:

  • 2 puszki cieciorki
  • 2 ząbki czosnku
  • Kilka kropel tabasco
  • 8 łyżeczek oliwy  oliwek
  • Sól & świeżo zmielony czarny pieprz
  • Szczypta mielonego kuminu
  • 1 łyżeczka sezamu

Przygotowanie:

  1. Obraną cebulę pokrój na bardzo drobną kostkę. Czosnek przeciśnij przez prasę.
  2. Odsączoną cieciorkę połóż do miski, wlej olej i zmiksuj na gładką masę.
  3. Na patelni rozgrzej 1 łyżeczkę oleju, dodaj cebulkę, posól, smaż do zarumienienia. Dodaj czosnek, smaż jeszcze prze ok 2 min. Zdejmij z ognia.
  4. Łyżkę sezamu uprażyć na suchej patelni do uzyskania złocistego koloru.
  5. Do zmiksowanej cieciorki dodaj podsmażoną cebulkę z czosnkiem i sezam. Dobrze wymieszaj, dopraw solą, pieprzem i kuminem, tabasco do smaku. Jeszcze raz dokładnie wszystko wymieszaj.

 

  kcal Białko Węglowodany Tłuszcz
całość 940 31g 93g 50g

 

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Żeligowskiego 46/15
Łódź

666 816 007 | kontakt@poradniaprzystanekzdrowie.pl


Ebook „Lato na talerzu”

WYPRÓBUJ SMAKI LATA

  • Dania na grilla i z rożna, bo w końcu w tym sezonie zjeść ich trochę można…
  • Lody, które nie tylko smakują przepysznie, ale wyglądają dobrze kalorycznie…
  • Na deser owocowa tarta, oczywiście grzechu warta! A takiej tarty nie odmawia nawet uparty…

Wpisz swój mail, aby otrzymać ebook: