Składniki
- 4 filety np. z mintaja
- pęczek natki pietruszki
- pół cytryny( cała jeśli ryby jest dużo)
- curry
- folia aluminiowa ( przygotować tyle kawałków folii ile mamy filetów, na tyle dużych, żeby zawinąć w nie rybę)
Sposób przyrządzenia:
Filety rozmrozić, osączyć z wody ręcznikiem papierowym, skropić obficie sokiem z cytryny, opruszyć przyprawą curry . Każdy kawałek foli zgiąć wzdłuż na pół, na jednej części układać rybę, posypać natką pietruszki. Rybkę przykryć drugą częścią folii i szczelnie pozawijać brzegi.
Układać na blaszce obok siebie.
Piec w temperaturze 200 C około 20 minut.
Ilość | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany |
całość | 372 kcal | 81,8 g | 3 g | 4 g |
100 g | 108 kcal | 21 g | 0,9 g | 1,6 g |