INSPIRACJE / Przepisy / 2 września 2019

Pieczony Mintaj

Składniki

  • 4 filety np. z mintaja
  • pęczek natki pietruszki
  • pół cytryny( cała jeśli ryby jest dużo)
  • curry
  • folia aluminiowa ( przygotować tyle kawałków folii ile mamy filetów, na tyle dużych, żeby zawinąć w nie rybę)

Sposób przyrządzenia:

Filety rozmrozić, osączyć z wody ręcznikiem papierowym, skropić obficie sokiem z cytryny, opruszyć przyprawą curry . Każdy kawałek foli zgiąć wzdłuż na pół, na jednej części układać rybę, posypać natką pietruszki. Rybkę przykryć drugą częścią folii i szczelnie pozawijać brzegi.

Układać na blaszce obok siebie.

Piec w temperaturze  200 C około 20 minut.

 

Ilość Kalorie Białko Tłuszcz Węglowodany
całość 372 kcal 81,8 g 3 g 4 g
100 g 108 kcal 21 g 0,9 g 1,6 g

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Żeligowskiego 46/15
Łódź

666 816 007 | kontakt@poradniaprzystanekzdrowie.pl


Ebook „Lato na talerzu”

WYPRÓBUJ SMAKI LATA

  • Dania na grilla i z rożna, bo w końcu w tym sezonie zjeść ich trochę można…
  • Lody, które nie tylko smakują przepysznie, ale wyglądają dobrze kalorycznie…
  • Na deser owocowa tarta, oczywiście grzechu warta! A takiej tarty nie odmawia nawet uparty…

Wpisz swój mail, aby otrzymać ebook: