INSPIRACJE / Przepisy / 13 grudnia 2019

PIECZONA DORADA

SKŁADNIKI:

  • 1 dorada- tusza
  • Ząbek czosnku
  • Sok z cytryny
  • 1-2 łyżki oliwy z oliwek
  • ½ Pęczku pietruszki
  • Ewentualnie sól i pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE:

Z oliwy z oliwek, przypraw, czosnku przeciśniętego przez praskę oraz soku z cytryny robimy marynatę, którą dokładnie wysmarowujemy rybę od środka i lekko na zewnątrz. Do środka wkładamy pietruszkę, na wierzchu kładziemy plaster cytryny i zawijamy całość dokładnie folią aluminiową. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 20min.

 

  Masa Kalorie Białko Tłuszcz Węglowodany Błonnik
Całość 210g 270kcal 34,7g 13,3g 2,6g 1g
Na 150kcal 120g 19,5g 7,5g 1,5g 0,5g

 

 

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Żeligowskiego 46/15
Łódź

666 816 007 | kontakt@poradniaprzystanekzdrowie.pl


Ebook „Lato na talerzu”

WYPRÓBUJ SMAKI LATA

  • Dania na grilla i z rożna, bo w końcu w tym sezonie zjeść ich trochę można…
  • Lody, które nie tylko smakują przepysznie, ale wyglądają dobrze kalorycznie…
  • Na deser owocowa tarta, oczywiście grzechu warta! A takiej tarty nie odmawia nawet uparty…

Wpisz swój mail, aby otrzymać ebook: