INSPIRACJE / Przepisy / 21 października 2019

PESTO Z LUBCZYKU

SKŁADNIKI:

  • garść lubczyku
  • garść liści mięty
  • garść bazylii
  • 30 g orzechów laskowych
  • 30 g pistacji
  • 30 g orzechów piniowych
  • 50-100 ml oliwy
  • sok z ½ cytryny
  • opcjonalnie: skórka z ½ cytryny
  • 1 ząbek czosnku
  • sól

 

Wykonanie:

Każdy rodzaj orzechów prażymy osobno na suchej patelni. Liście lubczyku, mięty i i bazylii odrywamy od łodyżek. Do kielicha blendera wkładamy orzechy i mielimy. Dodajemy oliwę, sok z cytryny, posiekany czosnek i liście obu ziół. Blendujemy na pesto. Doprawiamy solą.

 

  MASA KALORIE BIAŁKO TŁUSZCZE WĘGLOWODANY BŁONNIK
CAŁOŚĆ: 173g 1274kcal 15,9g 132,5g 17,9g 7g
W 100G: 737kcal 9,1g 76,5g 10,3g 4,04g

 

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Żeligowskiego 46/15
Łódź

666 816 007 | kontakt@poradniaprzystanekzdrowie.pl


Ebook „Lato na talerzu”

WYPRÓBUJ SMAKI LATA

  • Dania na grilla i z rożna, bo w końcu w tym sezonie zjeść ich trochę można…
  • Lody, które nie tylko smakują przepysznie, ale wyglądają dobrze kalorycznie…
  • Na deser owocowa tarta, oczywiście grzechu warta! A takiej tarty nie odmawia nawet uparty…

Wpisz swój mail, aby otrzymać ebook: