INSPIRACJE / Przepisy / 12 kwietnia 2019

Pasztet z jajek i grochu

Składniki:

  • 10 jajek ugotowanych na twardo
  • 300 – 500 g pieczarek
  • 1 duża cebula
  • 4 łyżki groszku konserwowego
  • 1/2 kostki sera tofu
  • pęczek posiekanego szczypiorku
  • 2 jajka surowe
  • 1/2 szklanki otrąb np. owsianych
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego

 

Sposób przygotowania:

1.Pieczarki i cebulę obierać, pieczarki zetrzeć na dużych oczkach tarki, cebulę pokroić w drobną kostkę i smażyć przez około 10 minut.

2.Ugotowane jajka zetrzeć na dużych oczkach tarki, dodać pieczarki z cebulą, starty ser tofu, groszek, posiekany szczypiorek, otręby, jogurt  i wbić jajka.

3.Dokładnie wymieszać i doprawić solą i pieprzem.

4.Formę keksówkę wyłożyć papierem, przełożyć do niej masę.

5.Piec przez około godzinę w temp. 200 stopni do „suchego patyczka” (ewentualnie piec jeszcze przez około 10-15 minut).

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Żeligowskiego 46/15
Łódź

666 816 007 | kontakt@poradniaprzystanekzdrowie.pl


Ebook „Lato na talerzu”

WYPRÓBUJ SMAKI LATA

  • Dania na grilla i z rożna, bo w końcu w tym sezonie zjeść ich trochę można…
  • Lody, które nie tylko smakują przepysznie, ale wyglądają dobrze kalorycznie…
  • Na deser owocowa tarta, oczywiście grzechu warta! A takiej tarty nie odmawia nawet uparty…

Wpisz swój mail, aby otrzymać ebook: