INSPIRACJE / Przepisy / 4 kwietnia 2019

„PASZTECIK” W MISECZCE

Składniki:

  • 100 g ziaren słonecznika
  • 100 g podduszonych pieczarek
  • 5 g natki pietruszki
  • 1 ząbek czosnku

Przygotowanie:

1. Ziarna słonecznika namaczamy na całą noc w przegotowanej wodzie.
2. Rano zlewamy wodę i warstwę oleju, która pojawiła się na powierzchni.
3. Podduszamy na wodzie pieczarki.
4. Ziarna i pieczarki przekręcamy przez maszynkę, dodajemy posiekaną natkę pietruszki i zmiażdżony czosnek.
5. Wszystko przyprawiamy pieprzem i solą.

* Można zamiast czosnku i pietruszki dodać suszone pomidory.

  kcal Białko Węglowodany  Tłuszcz
całość 582 27,1g 19,2g 44,1g

 

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Żeligowskiego 46/15
Łódź

666 816 007 | kontakt@poradniaprzystanekzdrowie.pl


Ebook „Lato na talerzu”

WYPRÓBUJ SMAKI LATA

  • Dania na grilla i z rożna, bo w końcu w tym sezonie zjeść ich trochę można…
  • Lody, które nie tylko smakują przepysznie, ale wyglądają dobrze kalorycznie…
  • Na deser owocowa tarta, oczywiście grzechu warta! A takiej tarty nie odmawia nawet uparty…

Wpisz swój mail, aby otrzymać ebook: