INSPIRACJE / Przepisy / 11 października 2018

Pasta ze świeżych pomidorów z dodatkiem pomidorów suszonych

Składniki:

  • 3 pomidory
  • 4 plastry suszonych pomidorów z zalewy
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • garść natki z pietruszki
  • garść bazylii
  • masło klarowane
  • przyprawy: sól, pieprz cayenne, tymianek, majeranek
  • opcjonalnie: posypać sezamem

Przygotowanie:

Świeże pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, kroimy na cząstki i wrzucamy do garnka z odrobiną wody. Pokrojoną cebulę i czosnek dusimy na maśle , jak cebula zmięknie dajemy do garnka z pomidorami. Dorzucamy pomidory suszone, marchewki, natkę, bazylię i wszystko gotujemy, a następnie blendujemy. Na koniec dodajemy przyprawy. Można posypać sezamem 🙂

Energia: 112 kcal (bez sezamu)

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Żeligowskiego 46/15
Łódź

666 816 007 | kontakt@poradniaprzystanekzdrowie.pl


Ebook „Lato na talerzu”

WYPRÓBUJ SMAKI LATA

  • Dania na grilla i z rożna, bo w końcu w tym sezonie zjeść ich trochę można…
  • Lody, które nie tylko smakują przepysznie, ale wyglądają dobrze kalorycznie…
  • Na deser owocowa tarta, oczywiście grzechu warta! A takiej tarty nie odmawia nawet uparty…

Wpisz swój mail, aby otrzymać ebook: