INSPIRACJE / Przepisy / 12 września 2018

Pasta z zielonego groszku

Składniki:

  • 200 g mrożonego zielonego groszku
  • pół szklanki wody
  • ząbek czosnku
  • kilka kropel soku z limonki
  • kilka listków bazylii
  • łyżka oliwy z oliwek
  • sól

Sposób przygotowania:

Na osoloną, gotującą się wodę wrzucamy groszek. Gotujemy pod przykryciem 1 -2 minuty po czym wyłączamy. Odstawiamy na 5 minut. Do groszku dodajemy wyciśnięty czosnek, oliwę, sok z limonki i przyprawy. Miksujemy na gładką masę.

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Żeligowskiego 46/15
Łódź

666 816 007 | kontakt@poradniaprzystanekzdrowie.pl


Ebook „Lato na talerzu”

WYPRÓBUJ SMAKI LATA

  • Dania na grilla i z rożna, bo w końcu w tym sezonie zjeść ich trochę można…
  • Lody, które nie tylko smakują przepysznie, ale wyglądają dobrze kalorycznie…
  • Na deser owocowa tarta, oczywiście grzechu warta! A takiej tarty nie odmawia nawet uparty…

Wpisz swój mail, aby otrzymać ebook: