INSPIRACJE / Przepisy / 15 kwietnia 2019

PASTA Z CUKINII I ZIELONEJ PAPRYKI

Składniki:

  • 4 cukinie
  • 4 zielone papryki
  • 4 łyżki soku z cytryny
  • 4 łyżki oleju lnianego
  • kilka kropel oliwy z oliwek
  • 2 garście świeżej bazylii
  • 2 garście świeżej kolendry
  • 4 ząbki czosnku
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

  1. Piekarnik rozgrzać do 175 stopni. Cukinię dokładnie umyć, nie obierać i pokroić wzdłuż na plastry, które rozłożyć na kratce wyłożonej folią aluminiową i wstawić do piekarnika. Polać oliwą i piec 15 minut uważając, aby plastry się nie przypaliły.
  2. Paprykę pokroić w paski i umieścić w blenderze razem z ostudzonymi plasterkami cukinii, dodać olej lniany, zioła, sok z cytryny i czosnek.
  3. Zblendować, doprawić do smaku solą i pieprzem i odstawić do lodówki przynajmniej na 2 godziny.

 

  KALORIE BIAŁKO TŁUSZCZE WĘGLOWODANY
CAŁOŚĆ: 792 kcal 19,6g 2,8g 46,4g

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Żeligowskiego 46/15
Łódź

666 816 007 | kontakt@poradniaprzystanekzdrowie.pl


Ebook „Lato na talerzu”

WYPRÓBUJ SMAKI LATA

  • Dania na grilla i z rożna, bo w końcu w tym sezonie zjeść ich trochę można…
  • Lody, które nie tylko smakują przepysznie, ale wyglądają dobrze kalorycznie…
  • Na deser owocowa tarta, oczywiście grzechu warta! A takiej tarty nie odmawia nawet uparty…

Wpisz swój mail, aby otrzymać ebook: