INSPIRACJE / Przepisy / 3 września 2019

Omlet z pieczarkami

Składniki:

  • 2 jajka
  • 1 łyzka mąki orkiszowej
  • 150g pieczarek
  • 1/2 małej cebuli
  • sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Cebulę drobno siekamy. Pieczarki obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Pieczarki i cebulę przekładamy na rozgrzaną patelnię. Czekamy aż odparuje woda. Białko oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Mieszamy z żółtkami i mąką, przyprawiamy. Wylewamy na patelnię i smażymy z obu stron na złoty kolor.

  kcal Białko Węglowodany Tłuszcz
całość 201 18,6g 7,5g 10,7g

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Żeligowskiego 46/15
Łódź

666 816 007 | kontakt@poradniaprzystanekzdrowie.pl


Ebook „Lato na talerzu”

WYPRÓBUJ SMAKI LATA

  • Dania na grilla i z rożna, bo w końcu w tym sezonie zjeść ich trochę można…
  • Lody, które nie tylko smakują przepysznie, ale wyglądają dobrze kalorycznie…
  • Na deser owocowa tarta, oczywiście grzechu warta! A takiej tarty nie odmawia nawet uparty…

Wpisz swój mail, aby otrzymać ebook: