INSPIRACJE / Przepisy / 6 kwietnia 2018

Malinowy Smak

Dzisiaj Dzień Ciasta z malinami! Nasze jest bez dodatku cukru i tłuszczu.

Kto się skusi na mały kawałek?

Składniki:

  • 2 szklanki mąki gryczanej
  • Proszek do pieczenia – 2 łyżeczki
  • Gorzkie kakao – 4 płaskie łyżki
  • Banan
  • Jabłko
  • Suszone daktyle – 150g
  • 1/2 szklanki mleka roślinnego
  • 2 Jaja
  • Kubeczek malin

Sposób przygotowania:

Daktyle posiekaj i namocz przez 30 minut w mleku – dodaj banana i jabłko. Zmiksuj wszystko na gładki mus. Następnie dodaj jaja i dokładnie wymieszaj. Wymieszaj składniki suche (mąkę, proszek do pieczenia oraz kakao). Połącz dokładnie składniki suche z mokrymi – ciasto powinno być gęste. W keksówce wyłożonej papierem do pieczenia rozprowadź połowę ciasta – oprósz malinami. Wyłóż pozostałą część ciasta i powgniataj na wierzchu maliny. Ciasto piecz w temp. 180 stopni C przez 55 minut.

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Żeligowskiego 46/15
Łódź

666 816 007 | kontakt@poradniaprzystanekzdrowie.pl


Ebook „Lato na talerzu”

WYPRÓBUJ SMAKI LATA

  • Dania na grilla i z rożna, bo w końcu w tym sezonie zjeść ich trochę można…
  • Lody, które nie tylko smakują przepysznie, ale wyglądają dobrze kalorycznie…
  • Na deser owocowa tarta, oczywiście grzechu warta! A takiej tarty nie odmawia nawet uparty…

Wpisz swój mail, aby otrzymać ebook: