INSPIRACJE / Przepisy / 18 października 2019

Makaron z indykiem i kiwi

Składniki:

  • Makaron razowy(ilość wg diety,100g-345 kcal)
  • Indyk(ilość wg diety,100g-84 kcal)
  • 1/3 pęczka natki(14g-7 kcal)
  • 1 kiwi(75g-46 kcal)
  • Łyżeczka octu balsamicznego(3g-3 kcal)
  • Pieprz świeżo mielony
  • Tymianek
  • 2 łyżeczki oleju kokosowego

Przygotowanie:

Indyka pokroić w drobną kosteczkę i przyprawić octem balsamicznym, tymiankiem, solą i pieprzem. Odstawić na ok.1 godzinę, a następnie podsmażyć na oleju, odstawić aż ostygnie. Kiwi pokroić w kostkę i dodać do podsmażonego indyka i odstawić na ok.2 godziny, aby składniki się ,,przegryzły”(jest to istotne, ponieważ kiwi w ciekawy sposób zmieni konsystencję mięsa). Makaron ugotować aldente. Pietruszkę posiekać. Wszystko razem wymieszać. Podawać na zimno.

 

  MASA ENERGIA BIAŁKO TŁUSZCZ WĘGLOWODANY BŁONNIK
CAŁOŚĆ 298g 539 kcal
35,9g 8,5g 80,4g 9,1g
150 KCAL 83g —- 10g 2,4g 22,4g 2,5g

 

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Żeligowskiego 46/15
Łódź

666 816 007 | kontakt@poradniaprzystanekzdrowie.pl


Ebook „Lato na talerzu”

WYPRÓBUJ SMAKI LATA

  • Dania na grilla i z rożna, bo w końcu w tym sezonie zjeść ich trochę można…
  • Lody, które nie tylko smakują przepysznie, ale wyglądają dobrze kalorycznie…
  • Na deser owocowa tarta, oczywiście grzechu warta! A takiej tarty nie odmawia nawet uparty…

Wpisz swój mail, aby otrzymać ebook: