Zdrowy koktajl w stylu slow food, będzie idealnym posiłkiem po porannym, intensywnym treningu. Witaminy z buraków i jagód naładują nasz organizm i dodadzą energii, tłuszcz z masła migdałowego pomogą je przyswoić, woda kokosowa to potężna dawka elektrolitów – działa lepiej niż niejeden izotonik ze sklepowej półki.
Składniki na 2 porcje:
- 1 ugotowany burak, obrany i pokrojony
- 1 szklanka mrożonych jagód
- 1 nieduży mrożony banan
- 1 filiżanka mleka migdałowego lub dowolnego innego mleka
- 1 filiżanka wody kokosowej
- 1 łyżka masła migdałowego
- 2,5-cm kawałek świeżego imbiru, obrany
Przygotowanie:
Wrzuć buraka, jagody, banana, mleko, wodę kokosową, imbir i masło migdałowe do blendera. Blenduj na wysokich obrotach przez kilka minut, aż otrzymasz gładką konsystencję.
Smacznego !