INSPIRACJE / Przepisy / 2 września 2019

Łosoś pieczony w folii

składniki:

  • dzwonka z łososia – 4 sztuki
  • ząbek czosnku – 2 sztuki
  • Naturalna Przyprawa do ryb lub łagodna do kurczaka
  • masło klarowane – 2 łyżki
  • bób – 500 gramów
  • oliwa z oliwek
  • cebula – 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Bób ugotuj w osolonej wodzie, schłodź i obierz z łupin (jeśli używasz mrożonego, wcześniej rozmroź go, następnie obierz). Cebulę i czosnek posiekaj.
  2. Na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę i czosnek, dodaj bób i chwilę podduś
  3. Dzwonka łososia oprósz Marynatą do ryb .
  4. Na kawałku folii aluminiowej rozłóż część bobu, na nim ułóż dzwonko łososia. Czynność powtórz z każdym kawałkiem ryby.
  5. Skrop oliwą z oliwek i zawiń całość w folię.
  6. Piecz w nagrzanym do 200ºC piekarniku przez około 20 minut.

 

Ilość Kalorie Białko Tłuszcz Węglowodany
całość 1344 kcal 120,9 g 63 g 99,4 g
porcja 336 kcal 30,2 g 15,75 g 24,85 g

 

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Żeligowskiego 46/15
Łódź

666 816 007 | kontakt@poradniaprzystanekzdrowie.pl


Ebook „Lato na talerzu”

WYPRÓBUJ SMAKI LATA

  • Dania na grilla i z rożna, bo w końcu w tym sezonie zjeść ich trochę można…
  • Lody, które nie tylko smakują przepysznie, ale wyglądają dobrze kalorycznie…
  • Na deser owocowa tarta, oczywiście grzechu warta! A takiej tarty nie odmawia nawet uparty…

Wpisz swój mail, aby otrzymać ebook: