INSPIRACJE / Przepisy / 15 kwietnia 2019

Kryzysowa pasta z czerwonej fasoli

Składniki:

  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 2 – 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • ½ łyżeczki łyżeczki kuminu
  • ½ łyżeczki papryki słodkiej
  • ½ łyżeczki papryki ostrej
  • ¼ łyżeczki papryki wędzonej,
  • ¼ łyżeczki mielonych ziaren kolendry
  • sól i czarny pieprz
  • oraz do podania: ulubione pieczywo, świeża kolendra lub pietruszka

 

 

Sposób przygotowania:

Fasolę odsączyć, opłukać i przełożyć do naczynia blendera wraz z pozostałymi składnikami. Zmiksować na gładką pastę, na koniec doprawiając solą i pieprzem.

Porady:

Jeśli nie macie w domu mielonej kolendry, możecie ją pominąć i dodać trochę więcej kuminu.

Do tak przygotowanej pasty dobrze pasuje też kilka kropel sosu tabasco, odrobina soku z limonki, kawałek czerwonej cebuli lub garść rodzynek.

 

  KALORIE BIAŁKO TŁUSZCZE WĘGLOWODANY
CAŁOŚĆ: 480 kcal 19,2 g 31,6 g 30,8 g

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Żeligowskiego 46/15
Łódź

666 816 007 | kontakt@poradniaprzystanekzdrowie.pl


Ebook „Lato na talerzu”

WYPRÓBUJ SMAKI LATA

  • Dania na grilla i z rożna, bo w końcu w tym sezonie zjeść ich trochę można…
  • Lody, które nie tylko smakują przepysznie, ale wyglądają dobrze kalorycznie…
  • Na deser owocowa tarta, oczywiście grzechu warta! A takiej tarty nie odmawia nawet uparty…

Wpisz swój mail, aby otrzymać ebook: