INSPIRACJE / Przepisy / 8 stycznia 2020

KOTLETY JAJECZNE

Składniki:

  • 5 jaj ugotowanych
  • 1 surowe jajko
  • pęczek szczypiorku
  • 2 szalotki
  • 2 łyżki otrąb pszennych
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:

Jajka drobno kroimy, dodajemy pokrojony wcześniej szczypiorek i cebulę. Dodajemy surowe jajko, otręby, sól i pieprz. Wyrabiamy masę, formujemy kotlety i smażymy na maśle klarowanym lub tłuszczu kokosowym.

 

  kcal Białko Węglowodany Tłuszcz
całość 473 42,2g 6,3g 30,9g

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Żeligowskiego 46/15
Łódź

666 816 007 | kontakt@poradniaprzystanekzdrowie.pl


Ebook „Lato na talerzu”

WYPRÓBUJ SMAKI LATA

  • Dania na grilla i z rożna, bo w końcu w tym sezonie zjeść ich trochę można…
  • Lody, które nie tylko smakują przepysznie, ale wyglądają dobrze kalorycznie…
  • Na deser owocowa tarta, oczywiście grzechu warta! A takiej tarty nie odmawia nawet uparty…

Wpisz swój mail, aby otrzymać ebook: