INSPIRACJE / Przepisy / 15 kwietnia 2019

KOKTAJL Z DYNIĄ I PYŁKIEM PSZCZELIM

Składniki:

  • 4 kubki puree z dyni
  • 4 małe mrożone banany (schłodzona wersja smakuje lepiej, a smak banana jest mniej wyczuwalny)
  • 4 kubki mleka roślinnego
  • 4 łyżeczki cynamonu
  • 2 łyżeczki imbiru (lub więcej jeśli lubisz bardziej pikantną wersję)
  • 8 łyżeczek pyłku pszczelego (jeśli nie masz blendera wysokoobrotowego możesz zmielić je w młynku)
  • 4 łyżeczki masła orzechowego lub migdałowego (u mnie masło z nerkowców)
  • 8 świeżych daktyli (zanim je dodasz sprawdź smak koktajlu, być może będzie już wystarczająco słodki)

 

 

Sposób przygotowania:

Puree z dyni, banany, masło orzechowe oraz mleko umieść w kielichu blendera. Zmiksuj dokładnie. Dodaj przyprawy, wymieszaj.

Gdyby było za mało słodkie dodaj daktyle i zblenduj ponownie.

 

  KALORIE BIAŁKO TŁUSZCZE WĘGLOWODANY
CAŁOŚĆ: 1436kcal 50,8g 44,4g 185,2g

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Żeligowskiego 46/15
Łódź

666 816 007 | kontakt@poradniaprzystanekzdrowie.pl


Ebook „Lato na talerzu”

WYPRÓBUJ SMAKI LATA

  • Dania na grilla i z rożna, bo w końcu w tym sezonie zjeść ich trochę można…
  • Lody, które nie tylko smakują przepysznie, ale wyglądają dobrze kalorycznie…
  • Na deser owocowa tarta, oczywiście grzechu warta! A takiej tarty nie odmawia nawet uparty…

Wpisz swój mail, aby otrzymać ebook: