INSPIRACJE / Przepisy / 4 kwietnia 2019

Koktajl truskawkowy z miętą i mlekiem sojowym

Składniki:

  • 10 dużych truskawek
  • 10 listków mięty
  • 4 łyżki twarogu lub jogurtu naturalnego
  • 300 ml mleka sojowego
  • opcjonalnie: łyżeczka ksylitolu

Przygotowanie:

Truskawki rozmrażamy lub pozostawiamy zamrożone (wtedy koktajl jest bardzo zimny i orzeźwiający). Wszystkie składniki przekładamy do misy blendera i miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Przy dłuższym miksowaniu koktajl będzie lżejszy i bardziej puszysty. Koktajl w szklankach dekorujemy listkami mięty.

 

  kcal Białko Węglowodany Tłuszcz Błonnik
całość 242 23,4g 37g 6,8g 2,7g

 

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Żeligowskiego 46/15
Łódź

666 816 007 | kontakt@poradniaprzystanekzdrowie.pl


Ebook „Lato na talerzu”

WYPRÓBUJ SMAKI LATA

  • Dania na grilla i z rożna, bo w końcu w tym sezonie zjeść ich trochę można…
  • Lody, które nie tylko smakują przepysznie, ale wyglądają dobrze kalorycznie…
  • Na deser owocowa tarta, oczywiście grzechu warta! A takiej tarty nie odmawia nawet uparty…

Wpisz swój mail, aby otrzymać ebook: