INSPIRACJE / Przepisy / 8 stycznia 2020

KAPUSTA FASZEROWANA RYŻEM Z DODATKAMI

Składniki:

  • kilka liści kapusty zanurzonej w gorącej wodzie
  • 1/2 szklanki ryżu brązowego
  • 1 szklanka ugotowanego łuskanego gruchu
  • 1 cebula
  • ok 20 dkg. Pieczarek
  • 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich

 

Sposób przygotowania:

Ugotować ryż w 4 szklankach osolonej wody. Do ugotowanego ryżu dodać ugotowany groch . Do masy dodać drobno pokrojoną i przesmażoną cebulę z pieczarkami (również drobno pokrojone).  Na koniec dodać posiekane orzechy. Farsz wymieszać i ułożyć n liściach kapusty, zawinąć jak gołąbki.

 

całość 785kcal/777g 41,1 g 11,9 g 125,5 20,1 g

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Żeligowskiego 46/15
Łódź

666 816 007 | kontakt@poradniaprzystanekzdrowie.pl


Ebook „Lato na talerzu”

WYPRÓBUJ SMAKI LATA

  • Dania na grilla i z rożna, bo w końcu w tym sezonie zjeść ich trochę można…
  • Lody, które nie tylko smakują przepysznie, ale wyglądają dobrze kalorycznie…
  • Na deser owocowa tarta, oczywiście grzechu warta! A takiej tarty nie odmawia nawet uparty…

Wpisz swój mail, aby otrzymać ebook: