INSPIRACJE / Przepisy / 12 kwietnia 2019

Jajka w skorupce z migdałami

Składniki:

  • 6 jaj ok.300g
  • 1 mała cebula ok.80 g
  • 1/2 pęczka świeżej kolendry
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego ok.25 g
  • pieprz
  • 50 g płatków migdałowych
  • kilka całych migdałów (do dekoracji) ok.12g

 

Sposób przygotowania:

1.Jajka gotujemy na twardo i studzimy.

2.Ostrożnie przekrawamy nożem, tak by nie pokruszyć skorupki, wyjmujemy zawartość, drobno siekamy z cebulą i kolendrą. Dodajemy jogurt i doprawiamy do smaku.

3.Na suchej patelni przyrumieniamy płatki migdałowe.

4.Całe migdały sparzamy wrzątkiem, obieramy ze skórki i także podsmażamy na brązowy kolor.

5.Nakładamy farsz do skorupek, wierzch przykrywamy płatkami migdałowymi i dociskamy.

6.Smażymy połówki jajek na ciemnozłoty kolor, układając je farszem do dna patelni.

7.Dekorujemy je całymi migdałami.

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Żeligowskiego 46/15
Łódź

666 816 007 | kontakt@poradniaprzystanekzdrowie.pl


Ebook „Lato na talerzu”

WYPRÓBUJ SMAKI LATA

  • Dania na grilla i z rożna, bo w końcu w tym sezonie zjeść ich trochę można…
  • Lody, które nie tylko smakują przepysznie, ale wyglądają dobrze kalorycznie…
  • Na deser owocowa tarta, oczywiście grzechu warta! A takiej tarty nie odmawia nawet uparty…

Wpisz swój mail, aby otrzymać ebook: