INSPIRACJE / Przepisy / 12 kwietnia 2019

Jajka w łódeczkach z cykorii

Składniki:

  • 4 jajka na twardo,
  • 4 duże plastry łososia,
  • 2 cykorie,
  • 8 zielonych oliwek,
  • marynowana papryka,
  • łyżka posiekanego szczypiorku,
  • gałązki kopru,
  • jogurt naturalny „bałkański” light – 4 łyżki,
  • estragon,
  • czubryca zielona,
  • tymianek,
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

1.Jaja przekroić wzdłuż na połowy

2.Listki cykorii posmarować jogurtem i przyprawić czubrycą,

3.Na każdym położyć połówkę jajka

4.W żółtka wcisnąć po oliwce

5.Plastry łososia przekroić na połowy i owinąć nimi połówki jaj w taki sposób, aby ich całkiem nie zakryć

6.Jogurt wymieszać z przyprawami i ziołami.

7.Na łososiu położyć po łyżce sosu i po małej gałązce sosu.

8.Paprykę pokroić w drobną kostkę, wymieszać ze szczypiorkiem, posypać połówki jaj, udekorować pozostałymi listkami cykorii.

Możesz dodać również inne ulubione dodatki np. pomidorki koktajlowe, groszek zielony, szczypiorek, szparagi.

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Żeligowskiego 46/15
Łódź

666 816 007 | kontakt@poradniaprzystanekzdrowie.pl


Ebook „Lato na talerzu”

WYPRÓBUJ SMAKI LATA

  • Dania na grilla i z rożna, bo w końcu w tym sezonie zjeść ich trochę można…
  • Lody, które nie tylko smakują przepysznie, ale wyglądają dobrze kalorycznie…
  • Na deser owocowa tarta, oczywiście grzechu warta! A takiej tarty nie odmawia nawet uparty…

Wpisz swój mail, aby otrzymać ebook: