INSPIRACJE / Przepisy / 12 kwietnia 2019

Jajka faszerowane ciecierzycą

Składniki:

  • 8 jajek ugotowanych na twardo
  • 5 garści ugotowanej ciecierzycy
  • ½ czerwonej papryki
  • 1-2 łyżeczek musztardy
  • Sól i pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

1.Zmiksować cieciorkę z pięcioma żółtkami, papryką, musztardą, solą i pieprzem.

2.Wykonany farsz nakładać do połówek jajek.

3.Można przybrać koperkiem i zamiast majonezu – serkiem homogenizowanym zmieszanym z musztardą.

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Żeligowskiego 46/15
Łódź

666 816 007 | kontakt@poradniaprzystanekzdrowie.pl


Ebook „Lato na talerzu”

WYPRÓBUJ SMAKI LATA

  • Dania na grilla i z rożna, bo w końcu w tym sezonie zjeść ich trochę można…
  • Lody, które nie tylko smakują przepysznie, ale wyglądają dobrze kalorycznie…
  • Na deser owocowa tarta, oczywiście grzechu warta! A takiej tarty nie odmawia nawet uparty…

Wpisz swój mail, aby otrzymać ebook: