INSPIRACJE / Przepisy / 12 kwietnia 2019

Jajka faszerowane awokado

Składniki:

  • 2 jajka (rozmiar L) ugotowane na twardo
  • 2 łyżki chudego białego sera
  • 40g awokado
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • Sól, pieprz
  • Liście cykorii lub roszponki do dekoracji

 

Sposób przygotowania:

1.Rozetrzyj miąższ awokado i dodaj do niego sok z cytryny.

2.Umyte liście cykorii rozłóż na półmisku.

3.Jajka obierz ze skorupek i przekrój na połowy.

4.Wyjmij ostrożnie żółtka i utrzyj z serem awokado i natka pietruszki.

5.Masę dopraw sola oraz pieprzem.

6.Białka jajek wypełnij farszem, ułóż na liściach cykorii/sałaty i podawaj zaraz po przyrządzeniu gdyż awokado szybko ciemnieje.

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Żeligowskiego 46/15
Łódź

666 816 007 | kontakt@poradniaprzystanekzdrowie.pl


Ebook „Lato na talerzu”

WYPRÓBUJ SMAKI LATA

  • Dania na grilla i z rożna, bo w końcu w tym sezonie zjeść ich trochę można…
  • Lody, które nie tylko smakują przepysznie, ale wyglądają dobrze kalorycznie…
  • Na deser owocowa tarta, oczywiście grzechu warta! A takiej tarty nie odmawia nawet uparty…

Wpisz swój mail, aby otrzymać ebook: