INSPIRACJE / Przepisy / 12 września 2018

Hummus z bobu

Składniki:

• 2 szklanki ugotowanego i obranego bobu

• Cytryna (sok i do gotowania)

• 1-2 ząbki czosnku

• Sól i pieprz

• Świeża mięta i oliwa z oliwek do dekoracji

Przygotowanie:

Bób ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie z ćwiartką cytryny. Obrać z łupinek, zblendować, dodać sok z cytryny, ząbek czosnku, sól i pieprz, dla nadania konsystencji dolać 2-4 łyżki wody. Posypać posiekanymi listkami mięty i pokropić oliwą z oliwek. Podawać z surową marchewką, cukinią lub na liściach cykorii.

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Żeligowskiego 46/15
Łódź

666 816 007 | kontakt@poradniaprzystanekzdrowie.pl


Ebook „Lato na talerzu”

WYPRÓBUJ SMAKI LATA

  • Dania na grilla i z rożna, bo w końcu w tym sezonie zjeść ich trochę można…
  • Lody, które nie tylko smakują przepysznie, ale wyglądają dobrze kalorycznie…
  • Na deser owocowa tarta, oczywiście grzechu warta! A takiej tarty nie odmawia nawet uparty…

Wpisz swój mail, aby otrzymać ebook: