INSPIRACJE / Przepisy / 12 września 2018

Gazpacho z czereśniami

Składniki:

  • 500 g pomidorów
  • 200 g czereśni
  • 2 łyżki oliwy extra vergine
  • sól morska

Przygotowanie:

Pomidory sparzyć w gorącej wodzie i obrać ze skórki. Pokroić na ćwiartki, wyciąć twarde szypułki i usunąć pestki. Miąższ pokroić w kostkę. Włożyć do pojemnika blendera.

Czereśnie przekroić na połówki, usunąć pestki, dodać do pomidorów. Wlać oliwę extra vergine i doprawić szczyptą soli. Zmiksować na gładkie puree. Wstawić do lodówki i schłodzić.

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Żeligowskiego 46/15
Łódź

666 816 007 | kontakt@poradniaprzystanekzdrowie.pl


Ebook „Lato na talerzu”

WYPRÓBUJ SMAKI LATA

  • Dania na grilla i z rożna, bo w końcu w tym sezonie zjeść ich trochę można…
  • Lody, które nie tylko smakują przepysznie, ale wyglądają dobrze kalorycznie…
  • Na deser owocowa tarta, oczywiście grzechu warta! A takiej tarty nie odmawia nawet uparty…

Wpisz swój mail, aby otrzymać ebook: