INSPIRACJE / Przepisy / 9 stycznia 2020

Frittata z kozim serem

Składniki:

  • 3 jajka(214 kcal)
  • Sól, pieprz
  • Olej kokosowy do smarowania patelnia(6g-54 kcal)
  • 20g sera koziego(34 kcal)
  • 1 gałązka rozmarynu

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 180 st. Rozbełtaj jajka z solą i pieprzem. Wlej na patelnię z rozgrzanym olejem.

Na lekko już ściętych jajkach rozkrusz ser kozi. Kiedy jajka się zetną, dodaj posiekany rozmaryn. Po kilku chwilach wstaw na kilka minut do rozgrzanego piekarnika patelnię z całością potrawy. Piecz kilka minut aż frittata się zarumieni.

 

  MASA ENERGIA BIAŁKO TŁUSZCZ WĘGLOWODANY BŁONNIK
CAŁOŚĆ 179g 302 kcal
20,8g 23,6g 1,7g 0g
150 KCAL 89g —- 10,3g 11,7g 0,8g 0g

 

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Żeligowskiego 46/15
Łódź

666 816 007 | kontakt@poradniaprzystanekzdrowie.pl


Ebook „Lato na talerzu”

WYPRÓBUJ SMAKI LATA

  • Dania na grilla i z rożna, bo w końcu w tym sezonie zjeść ich trochę można…
  • Lody, które nie tylko smakują przepysznie, ale wyglądają dobrze kalorycznie…
  • Na deser owocowa tarta, oczywiście grzechu warta! A takiej tarty nie odmawia nawet uparty…

Wpisz swój mail, aby otrzymać ebook: