INSPIRACJE / Przepisy / 26 kwietnia 2019

FASOLA PO BRETOŃSKU

SKŁADNIKI:

  • ½ kg fasoli
  • 1 duża cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 1-2 puszki pomidorów
  • mięso drobiowe drobno pokrojone
  • Liść laurowy, ziele angielskie, oregano, tymianek

 

 

PRZYGOTOWNIE:

Fasolę moczymy na noc, gotujemy 2 godziny, dodajemy pomidory, smażymy czosnek z liściem, zielem, oregano, dodajemy pomidory.

W drugim garnku rumienimy cebulę i mięso i dodajemy całą resztę.

Gotujemy 30 minut.

 

  kcal Białko Węglowodany Tłuszcz Błonnik
całość 2107 223,5g 342g 16g 82g

 

 

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Żeligowskiego 46/15
Łódź

666 816 007 | kontakt@poradniaprzystanekzdrowie.pl


Ebook „Lato na talerzu”

WYPRÓBUJ SMAKI LATA

  • Dania na grilla i z rożna, bo w końcu w tym sezonie zjeść ich trochę można…
  • Lody, które nie tylko smakują przepysznie, ale wyglądają dobrze kalorycznie…
  • Na deser owocowa tarta, oczywiście grzechu warta! A takiej tarty nie odmawia nawet uparty…

Wpisz swój mail, aby otrzymać ebook: