INSPIRACJE / Przepisy / 19 września 2019

Falafele

Składniki:

  • 300 g ciecierzycy namoczonej przez noc w wodzie
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżeczka kminu rzymskiego
  • sól
  • olej kokosowy

Przygotowanie:

  1. Ciecierzycę odsączyć zachowując wodę, w której się moczyła.
  2. Przełożyć do miksera, dodać cebulę, czosnek, kmin rzymski i sól.
  3. Wlać ok. 1/2 szklanki wody i zmiksować na papkę gęstości greckiego jogurtu. Jeśli masa jest za gęsta, dolać jeszcze odrobinę wody.
  4. Rozgrzać patelnię, natłuścić ją cienką warstwą oleju i smażyć niewielkie kotleciki z obu stron na złoty kolor.

 

  kcal Białko Węglowodany Tłuszcz
całość 1098 60g 147g 30g

 

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Żeligowskiego 46/15
Łódź

666 816 007 | kontakt@poradniaprzystanekzdrowie.pl


Ebook „Lato na talerzu”

WYPRÓBUJ SMAKI LATA

  • Dania na grilla i z rożna, bo w końcu w tym sezonie zjeść ich trochę można…
  • Lody, które nie tylko smakują przepysznie, ale wyglądają dobrze kalorycznie…
  • Na deser owocowa tarta, oczywiście grzechu warta! A takiej tarty nie odmawia nawet uparty…

Wpisz swój mail, aby otrzymać ebook: