INSPIRACJE / Przepisy / 12 kwietnia 2019

Diabelskie jaja faszerowane

Składniki:

  • 6 jaj ugotowanych na twardo
  • 2 łyżeczki musztardy dijon
  • 2 łyżki lekkiego jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka pokrojonej drobno cebuli lub szalotki
  • 1/4 łyżeczki tabasco
  • 1 łyżeczka octu winnego
  • sól, papryka
  • papryka w proszku

 

Sposób przygotowania:

1.Żółtka jajek rozdrobnić widelcem lub w blenderze, dodać musztardę, jogurt, cebulę, ocet, tabasco, sól i pieprz.

2.Dobrze wymieszać.

3.Faszerować białka jaj farszem.

4.Posypać po wierzchu papryką.

5.Podawać schłodzone.

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Żeligowskiego 46/15
Łódź

666 816 007 | kontakt@poradniaprzystanekzdrowie.pl


Ebook „Lato na talerzu”

WYPRÓBUJ SMAKI LATA

  • Dania na grilla i z rożna, bo w końcu w tym sezonie zjeść ich trochę można…
  • Lody, które nie tylko smakują przepysznie, ale wyglądają dobrze kalorycznie…
  • Na deser owocowa tarta, oczywiście grzechu warta! A takiej tarty nie odmawia nawet uparty…

Wpisz swój mail, aby otrzymać ebook: