INSPIRACJE / Przepisy / 2 maja 2020

Ciecierzyca z pieczarkami

Składniki:

  • 20 dag ciecierzycy
  • 25 dag pieczarek
  • 1 duża cebula
  • 1 łyżeczka przecieru pomidorowego
  • 1 ząbek czosnku
  • Sól i pieprz do smaku

p.s Ja dorzucam jeszcze cukinię, jest pysznie 🙂

 

Przygotowanie:

Ciecierzycę opłukać zimną wodą i namoczyć na noc. Na drugi dzień ugotować ciecierzycę z dodatkiem sody (ok. 15min). Cebulę lekko zrumienić na odrobinie oleju (np. olej kokosowy), dodać pokrojone pieczarki i udusić do miękkości. Ugotowaną ciecierzycę odcedzić i połączyć z uduszonymi pieczarkami, doprawić solą i pieprzem. Dodać koncentrat pomidorowy i krótko podsmażyć. Na końcu przecisnąć przez prasę czosnek. Posypać natką, koperkiem, według uznania.

 

  kcal Białko Węglowodany Tłuszcz Błonnik
całość 814 47g 121g 2,6g 41g

 

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Żeligowskiego 46/15
Łódź

666 816 007 | kontakt@poradniaprzystanekzdrowie.pl


Ebook „Lato na talerzu”

WYPRÓBUJ SMAKI LATA

  • Dania na grilla i z rożna, bo w końcu w tym sezonie zjeść ich trochę można…
  • Lody, które nie tylko smakują przepysznie, ale wyglądają dobrze kalorycznie…
  • Na deser owocowa tarta, oczywiście grzechu warta! A takiej tarty nie odmawia nawet uparty…

Wpisz swój mail, aby otrzymać ebook: