INSPIRACJE / Przepisy / 4 kwietnia 2019

CIASTO POMARAŃCZOWO- MIGDAŁOWE

Składniki:

  • 230g migdałów
  • 2 średnie pomarańcze
  • 180g ksylitolu
  • 5 jajek
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Przygotowanie:

Migdały mielimy na drobno. Pomarańcze razem ze skórką gotujemy około 0,5 godziny w garnku na małym ogniu podlewając odrobiną wody. Ostudzone pomarańcze zblendować na gładką masę. Ksylitol utrzeć z żółtkami, dodać migdały i pomarańcze. Białka ubić z odrobiną proszku do pieczenia. Następnie wszystko razem delikatnie wymieszać. Piec 50 min w 180°C po 20 min przykryć wierzch folią aluminiową.

 

Waga Białko Tłuszcz Węglowodany Błonnik Energia
Wszystkie produkty 1174 g 85,4 g 147,8 g 283,5 g 38,8 g 2350 kcal
Dla 100g: 100 g 7,3 g 12,6 g 24,1 g 3,3 g 200 kcal

 

 

Zdj pochodzi z str: http://kuchniabakino.blox.pl/2012/11/Meskouta-8211-marokanskie-ciasto-migdalowo-8211.html

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Żeligowskiego 46/15
Łódź

666 816 007 | kontakt@poradniaprzystanekzdrowie.pl


Ebook „Lato na talerzu”

WYPRÓBUJ SMAKI LATA

  • Dania na grilla i z rożna, bo w końcu w tym sezonie zjeść ich trochę można…
  • Lody, które nie tylko smakują przepysznie, ale wyglądają dobrze kalorycznie…
  • Na deser owocowa tarta, oczywiście grzechu warta! A takiej tarty nie odmawia nawet uparty…

Wpisz swój mail, aby otrzymać ebook: